Yoga Studio Engel in Schagen

NieuwsOchtend Retreat met Cacao

Ochtend Retreat met Cacao

Verbind je Hart met de Kracht van Cacao en Vuur! 💖🔥🍫🌿

Datum: 14 juli
Tijd: 09:00 – 12:00 (Inloop vanaf 08:45)
Locatie: YPHS (Yoga Pilates Health Schagen) Zijperweg 9
1742 NE Schagen
Kosten: 75,-

Ontdek de betoverende kracht van het hart, cacao en vuur tijdens onze Ochtend Retreat met Cacao!

Maaike de Jager en ik, Tanja Engel, bundelen onze krachten om je een ochtend vol verbinding, energie en diepe ervaringen te bieden. Samen nodigen we je uit voor een ochtend vol beleving en vitaliteit.

Onze ochtend begint met een warm welkom, waarin we ons voorstellen en het thema van de ceremonie uitleggen. We trekken een kaartje voor intenties, die je desgewenst kunt delen, gevolgd door een korte meditatie om te aarden en in het moment te komen.

Tijdens de cacao ceremonie drinken we gezamenlijk pure, rauwe cacao, een krachtige hartopener die je helpt om diep in verbinding te komen met jezelf. Deze ceremonie biedt ruimte voor het voelen van diepe emoties en het verkennen van innerlijke rust.

Daarna volgen verkwikkende ademhalingsoefeningen en dynamische bewegingen zoals yoga en qigong, die je levensenergie laten stromen en je geest kalmeren. Je wordt tijdens de bewegingen begeleid en door middel van visualisatie in een bepaalde ‘flow’ staat gebracht waarbij de werking van het plantmedicijn en het helend vermogen van je lichaam worden geoptimaliseerd.

Tijdens de pauze genieten genieten we van Bobinsana thee, afkomstig uit het Amazonegebied, met zijn prachtige roze bloemen. Deze thee opent je hart, is zowel krachtig als zacht, en brengt zelfliefde, rust en vrede.🌺

Dan vervolgen we de ochtend met zachte, ontspannende Yin Yoga gericht op het hart, begeleid door de helende klanken van klankschalen. Dit helpt je om dieper te ontspannen en de verbinding met jezelf te versterken.

Als afsluiting van de ceremonie geven we onze intenties mee aan het vuur. Er is ook ruimte om samen een betekenisvolle mantra te beluisteren en eventueel mee te zingen, wat de verbinding en harmonie bevordert.

Tijdens deze ochtend is er ruimte voor aanpassingen en improvisatie, zodat we kunnen inspelen op de behoeften en energie van de groep. We nemen je mee op een reis waarin je de warmte en magie van deze ervaring volledig kunt ervaren.

 

Reserveer je plekje via het MomoRooster en laat je hart dansen in het licht van dit magische samenspel! Geef jezelf de kans om te baden in de warmte van deze unieke ochtendervaring.

Mocht je nog vragen hebben, stuur een e-mail naar info@yogastudioengel.nl of neem contact op met Tanja via 06-37345553 of Maaike via 06-24746978

 

Wij kijken ernaar uit om deze unieke en liefdevolle ervaring met jou te delen. 💖

Lieve groet,
Tanja Engel & Maaike de Jager

 

 

Extra informatie:

Probeer de avond voor de ceremonie zware voeding en alcohol te vermijden. Nuttig op de ochtend van de ceremonie een licht ontbijt en geen koffie!

  • Hydratatie:

    • Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt tijdens de ceremonie om gehydrateerd te blijven.
  • Nazorg:

Plan na de ceremonie tijd voor rust en zelfreflectie. Het kan nuttig zijn om je ervaringen te delen met de begeleider of andere deelnemers.

Onthoud dat iedereen anders reageert op cacao en dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren.

Cacao is over het algemeen een veilig plantmedicijn en wordt vaak mild, zacht en liefdevol ervaren, waardoor het een goede keuze is voor beginners. Toch zijn er enkele belangrijke contra-indicaties om rekening mee te houden: Hart- en bloedrukproblemen; De stimulerende werking van theobromine kan de hartslag verhogen en de bloeddruk verlagen. Bij milde klachten kan een lagere dosis mogelijk zijn, maar raadpleeg bij ernstige klachten altijd een arts. Depressie; Cacao kan positieve effecten hebben op mensen met depressieve gevoelens door het verhogen van het serotoninegehalte. Echter, als je antidepressiva of Sint-Janskruid gebruikt, wordt het gebruik van cacao sterk afgeraden. Slaapproblemen; De kleine hoeveelheid cafeïne in cacao heeft meestal weinig effect op de slaap, tenzij je zeer gevoelig bent. In dat geval kan een lagere dosis wenselijk zijn.

 Als je twijfels hebt over de geschiktheid van een cacao-ceremonie voor jouw specifieke situatie, raadpleeg dan altijd een medische professional of deskundige voordat je deelneemt. Veiligheid staat altijd voorop bij het verkennen van plantmedicijnen zoals cacao.