Critical Alignment Yoga

Run & Yoga

Wat is Run & Yoga? Een intensieve cursus van 4 lessen met een les duur van 90 minuten, waarbij yoga oefeningen op technische wijze worden doorgelicht en zo een vertaalslag wordt gemaakt naar het hardlopen. Het beoefenen van Critical Alignment Yoga (CAY) maakt je bewust van fysieke zowel als mentale spanningen en help deze structureel op te lossen. Deze bewustwording wordt in de Run & Yoga lessen gecombineerd met een hardlooptechniek, die de inzet van kracht en spanning minimaliseert en een lichte vrije loopbeweging bevorderd. Zo leer je veel efficiënter op een meer ontspannen manier te lopen en daarbij wordt het lopen veel plezieriger.

Voor wie? Deze workshop is voor zowel ervaren als onervaren hardlopers die hun techniek willen verbeteren en/of meer inzicht willen krijgen in terugkomend ongemak of blessures tijdens en na het hardlopen. De workshop is voor iedereen die de basiselementen van de Run & Yoga wil leren kennen. Je hoeft niet perse ervaring te hebben met hardlopen, CAY of yoga in het algemeen, maar het zal de voortgang in deze techniek sterk kunnen beïnvloeden. Het doel is om inzicht te krijgen in de houding (alignment) van het lichaam tijdens het hardlopen en de wijze waarop CAY hierin kan bijdragen. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid op zijn eigen niveau en tempo te leren hardlopen.

Run & Yoga vierdaagse workshop najaar 2020 ( data nog niet bekend)
Start les 1: ….
De overige 3 lessen vinden plaats op….

Opbouw les (105 min)
15-30 minuten – Critical Alignment Yoga voorbereiding running
30-45  minuten – buiten,  techniek training (hard) lopen
15 minuten –  Afsluiting Yoga stretching

Er zal na elke les, via de mail, een samenvatting worden verstuurd met de oefeningen en passende opdrachten voor de komende week. Daarbij wordt ook  aan de hand van instructie video een gerichte CAY oefening uitgelegd en geadviseerd. Tijdens de 4de les wordt een persoonlijke videoanalyse gemaakt met tips en adviezen, zodat je jezelf nog eens terug kan zien.

Kosten
Run & Yoga workshop niveau 1. totaal 4 lessen: €80,00 (actieve CAY deelnemers 10,- korting)
De workshop start met minimaal 5 deelnemers en maximaal 10 deelnemers. Losse les is niet mogelijk, tenzij anders is overeengekomen.

Locatie
Yoga Studio Schagen
Passage 6 1
742 PG
Schagen

Mocht je na het lezen van dit bericht enthousiast zijn, wacht dan niet langer en geef je snel op! Er is namelijk maar plek voor 10 deelnemers dus wees er snel bij en voorkom de teleurstelling van een volgeboekte workshop.

Weet je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn in deze lessen? Geef dit bericht gerust door. Veel dank hiervoor!

Sportieve groet.

Tanja

Yoga Studio Engel

Locatie: Yoga Studio Schagen

Zijperweg 9

1742 NE Schagen


Tanja Engel

T: 06 373 45 553

E: info@yogastudioengel.nl

W: www.yogastudioengel.nl

Webdesign en realisatie door Studio Soes