Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

Mijn ervaring is dat het oplossen van lichamelijke spanning doorwerkt op mentaal niveau. Tijdens de lessen wordt er gaandeweg een brug geslagen naar spanningen die je kunt ervaren in het dagelijks leven. Zo leer je op een rustige manier hoe je spanning kunt neutraliseren en zo ook beter met problemen kunt omgaan. In dit proces speelt bewustwording van je ademhaling een grote rol.

 

Door oefeningen te doen met hulpstukken/ tools, kun je dieper doordringen in spieren en gewrichten. Zo vinden je gewrichten geleidelijk hun beweeglijkheid weer terug en bevorder je de kracht en coördinatie van je lichaam.

Deze oefeningen worden gecombineerd met traditionele yogahoudingen (asanas) en verwante disciplines uit de Chinese bewegingsleer. Op creatieve wijze combineer ik de traditionele yoga met moderne technieken. Zo ontstaat er meer inzicht en ontwikkeling en de sterke basishouding van je lichaam.

Tijdens de lessen wordt je bewust gemaakt hoeveel invloed je houding heeft op het dagelijks functioneren van je lichaam en geest. Dan ontstaat er een ander lichaamsbewustzijn wat inzichtelijk en voelbaar maakt hoe jouw lichaam beweegt binnen zijn mogelijkheden.

Om grote totaalbewegingen van yogaoefeningen mogelijk te maken moeten verschillende lichaamsdelen zoals hoofd, nek, bovenrug, onderrug, bekken, benen etc., goed met elkaar samen kunnen werken. Dit wordt stap voor stap uitgewerkt en begeleid tijdens de CAY lessen.

Tevens is Critical Alignment Yoga goed te integreren in andere yogavormen en aanverwante disciplines.

Critical Alignment Yoga is al erg populair in de randstad maar uniek in Schagen.

Kom eens langs voor een poefles
Dit moet je geprobeerd hebben dus twijfel niet langer en kom snel een keer langs voor een proefles!