Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

Mijn eigen reis met Critical Alignment Yoga heeft me laten zien hoe het verlichten van fysieke spanningen directe invloed heeft op ons emotionele welzijn. Tijdens de lessen worden we uitgenodigd om een diepe verbinding te maken tussen de fysieke spanningen die we ervaren en de innerlijke spanningen die we tegenkomen in ons dagelijks leven. Dit proces van bewustwording en transformatie wordt ondersteund door de kracht van onze ademhaling, die fungeert als onze gids naar innerlijke rust en balans.

Door oefeningen te doen met hulpstukken/ tools, kun je dieper doordringen in spieren en gewrichten. Zo vinden je gewrichten geleidelijk hun beweeglijkheid weer terug en bevorder je de kracht en coördinatie van je lichaam.

Deze oefeningen worden harmonieus gecombineerd met traditionele yogahoudingen (asanas) en principes uit de eeuwenoude Chinese bewegingsleer. Ik geef hieraan een creatieve draai door de traditionele yoga te verrijken met moderne technieken. Deze synergie resulteert in een dieper begrip en ontwikkeling, en versterkt de solide basis van je lichaamshouding.

Tijdens de lessen wordt je bewust gemaakt van de impact die je houding heeft op zowel je fysieke als mentale welzijn in het dagelijks leven. Hierdoor ontstaat een verhoogd lichaamsbewustzijn, waardoor je een dieper inzicht krijgt in hoe jouw lichaam zich beweegt binnen zijn eigen grenzen.

Om de grote totaalbewegingen van yogaoefeningen mogelijk te maken, is het essentieel dat verschillende lichaamsdelen, zoals het hoofd, de nek, de bovenrug, de onderrug, het bekken en de benen, harmonieus samenwerken. Dit wordt stap voor stap uitgewerkt en begeleid tijdens de Critical Alignment Yoga lessen.

Bovendien kan Critical Alignment Yoga naadloos worden geïntegreerd in andere yogavormen en gerelateerde disciplines, waardoor het een veelzijdige en waardevolle aanvulling vormt op je yogapractice.

Hoewel Critical Alignment Yoga alom bekend en geliefd is in de Randstad, is het uniek en vooruitstrevend in Schagen.

Kom eens langs voor een poefles
Dit moet je geprobeerd hebben dus twijfel niet langer en kom snel een keer langs voor een proefles!