Critical Alignment Yoga

Profiel

Critical Alignment Yoga & meer…

Mijn naam is Tanja en in 2004 begon mijn avontuurlijke en magische reis door de wereld van beweging, yoga, en mindfulness. Na de nodige ervaring te hebben opgedaan als sport, dans en yogadocente merkte ik dat er niet alleen bij mij meer behoefte was aan persoonlijke ontwikkeling, maar ook vanuit mijn leerlingen ontstond de vraag naar gerichtere coaching. Om me nog verder te ontwikkelen en meer bewustzijn en kennis te vergaren van het lichaam en zijn beweeglijkheid, ben ik op zoek gegaan naar een specifieke yoga methode. Een yogavorm waarbij er meer aandacht wordt gegeven aan het anatomisch aspect van het bewegen en herstellend vermogen. In 2008 heb ik de Critical Alignment Yoga ontdekt en met veel enthousiasme de opleiding gevolgd en afgerond.

Critical Alignment Yoga, ontwikkeld door Gert van Leeuwen, is bij uitstek een methode om bewustzijn te vormen dat de kennis van het lichaam helpt te vergroten. Critical Alignment Yoga is een moderne methode die je leert omgaan met spanning en stress.

Mijn ervaring is dat het oplossen van lichamelijke spanning doorwerkt op mentaal niveau. Tijdens de lessen wordt er gaandeweg een brug geslagen naar spanningen die je kunt ervaren in het dagelijks leven. Zo leer je op een rustige manier hoe je spanning kunt neutraliseren en zo ook beter met problemen kunt omgaan. In dit proces speelt bewustwording van je ademhaling een grote rol.

Door oefeningen te doen met hulpstukken/ tools, kun je dieper doordringen in spieren en gewrichten. Zo vinden je gewrichten geleidelijk hun beweeglijkheid weer terug en bevorder je de kracht en coördinatie van je lichaam.

Deze oefeningen worden gecombineerd met traditionele yogahoudingen (asanas) en verwante disciplines. Op creatieve wijze combineer ik de traditionele yoga met moderne technieken en bied ik meer inzicht in de ontwikkeling en de sterke basishouding van je lichaam.

Een betere houding kan veel invloed hebben in het dagelijks leven en daarmee een grote positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld het ouder worden.

Tevens is Critical Alignment Yoga goed te integreren in andere yogavormen en aanverwante disciplines.

Critical Alignment Yoga is al erg populair in de randstad maar uniek in Schagen. Dit moet je geprobeerd hebben dus twijfel niet langer en kom snel een keer langs voor een proefles!


De kunst van het bewegen

Toen ik net met yoga begon zag ik vooral de uitdaging in complexe yogahoudingen.
Het ziet er geweldig uit maar in ogenschijnlijke simpele houdingen zit meer dan je waarneemt.

Leer de houdingen voelen van binnenuit.

Het gaat er niet om wat de buitenwereld ziet maar om wat er van binnen gebeurt!

Proefles volgen?

Mail naar Tanja Engel op info@yogastudioengel.nl

Yoga Studio Engel

Locatie: Yoga Studio Schagen

Zijperweg 9

1742 NE Schagen


Tanja Engel

T: 06 373 45 553

E: info@yogastudioengel.nl

W: www.yogastudioengel.nl

Webdesign en realisatie door Studio Soes