Critical Alignment Yoga

Profiel

Yoga- Critical Alignment

Na eerst 8 jaar ervaring te hebben opgedaan als sport, dans en yogadocente merkte ik dat er bij mijn deelnemers steeds meer behoefte ontstond naar een groter bewustzijn en kennis in het lichaam en zijn beweeglijkheid. Om betere onderbouwing te ontwikkelen en meer diepgang te geven aan het lesgeven, ben ik op zoek gegaan naar een yogavorm waarbij er meer aandacht wordt gegeven aan het anatomisch aspect van het bewegen. In 2008 heb ik Critical Alignment Yoga  ontdekt en besloten om de 3,5 jarige opleiding te volgen en reeds afgerond.

Critical Alignment Yoga, ontwikkeld door Gert van Leeuwen, is bij uitstek een methode om bewustzijn te vormen dat de kennis van het lichaam helpt te vergroten. Critical Alignment Yoga is een moderne methode die je leert omgaan met spanning en stress.

Mijn ervaring is dat het oplossen van lichamelijke spanning doorwerkt op mentaal niveau. Tijdens het volgen van mijn lessen wordt er gaandeweg een brug geslagen naar spanningen die je kunt ervaren in het dagelijks leven. Zo leer je op een rustige manier hoe je spanning kunt neutraliseren en zo ook beter met problemen kunt omgaan. In dit proces speelt bewustwording van je ademhaling een grote rol.

Door oefeningen te doen met hulpstukken/ tools, kun je dieper doordringen in spieren en gewrichten.Zo vinden je gewrichten geleidelijk hun beweeglijkheid weer terug en bevorder je de kracht en coördinatie van je lichaam.

Deze oefeningen worden gecombineerd met traditionele yogahoudingen (asanas). Door het combineren van deze yoga methodes ontwikkel je een sterke basis in de houding van je lichaam.

Een betere houding kan veel invloed hebben in het dagelijks leven en daarmee een grote positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld; het ouder worden.

Tevens is Critical Alignment Yoga goed te integreren in andere yogavormen en aanverwante disciplines.

Critical Alignment Yoga is al erg populair in de randstad maar uniek in Schagen. Dit moet je geprobeerd hebben dus twijfel niet langer en kom snel een keer langs voor een proefles!


De kunst van het bewegen

Toen ik net met yoga begon zag ik vooral de uitdaging in complexe yogahoudingen.
Het ziet er geweldig uit maar in ogenschijnlijke simpele houdingen zit meer dan je waarneemt.

Leer de houdingen voelen van binnenuit.

Het gaat er niet om wat de buitenwereld ziet maar om wat er van binnen gebeurt!

Proefles volgen?

Mail naar Tanja Engel op info@yogastudioengel.nl

Yoga Studio Engel

Locatie: Yoga Studio Schagen

Passage 6

1742 PG Schagen


Tanja Engel

T: 06 373 45 553

E: info@yogastudioengel.nl

W: www.yogastudioengel.nl

Webdesign en realisatie door Studio Soes