Critical Alignment Yoga

Nieuwsbrief 5/11

Nieuwe maatregelen van 4 t/m 18 november

In de persconferentie van afgelopen dinsdag 3 november, werden de nieuwe maatregelen voor de komende twee weken aangekondigd. Een daarvan was dat er vanaf 4 tot en met 18 november twee weken helaas geen groepslessen gegeven mogen worden.

Wat betekent dit voor je lessen en strippenkaart?

De lessen van deze week zijn al geannuleerd en de inschrijvingen heb ik op je kaart teruggeboekt. Omdat dit nogal bewerkelijk is zou ik jullie willen vragen om de inschrijvingen voor de aankomende 14 dagen zelf terug te boeken.

Ondertussen ben ik ook weer bezig met het maken van filmpjes via YouTube. Op ‘Yoga Studio Engel’ via deze link https://www.youtube.com/channel/UCFlI9SURv3T60B40e3FuH8g en onderaan deze nieuwsbrief,  vind je alle filmpjes die ik tot nu toe al heb gemaakt. Als je je abonneert op mijn You Tube kanaal dan ontvang je zodra er een nieuw filmpje wordt gepost gelijk een melding.

Als je bent toegevoegd aan de groepsapp ontvang je als eerste de meest recente berichten en posts die voor nu van belang zijn.

Verder zal ik volgende week ook nog een poging doen om vanuit mijn huiskamer via Zoom een live les te plannen. Deze live les wil ik op vrijdagochtend om 9:00 testen. Ben je dan in de gelegenheid en heb je interesse om mee te doen dan hoor ik dat graag nog even van te voren. Je kan me hierover appen of mailen dan kan ik een inschatting maken of het ook de moeite is. Hopelijk vinden we zo weer een extra manier om met elkaar te blijven bewegen.

Wil je mij in deze lastige periode steunen? Dat kan dat via meerdere wegen;

Op het Momo rooster heb ik op de maandagochtend een donatie les aangemaakt, waar je een strip van je kaart kunt doneren. Je kan natuurlijk ook zelf een bedrag doneren via mijn banknr. NL28 TRIO 0379 4869 11  t.n.v. Tanja Engel, onder vermelding van ‘Donatie’. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je kaart door te laten lopen. Een aantal hebben dit al aangeboden, daarvoor ben ik echt super dankbaar!

Zodra er weer studiolessen gereserveerd kunnen worden horen jullie het van me. Hopelijk duurt het nu niet te lang en kunnen we elkaar virtueel of fysiek, snel weer zien!

Verhuizen

Zoals de meesten ondertussen al weten verhuizen we per 1 januari 2021 naar een prachtige nieuwe ruimte aan de Zijperweg (even de weg oversteken dus).

Onze nieuwe ruimte zal gelegen zijn aan de Zijperweg 9 en zal de naam YPHS krijgen: Yoga Pilates Health Schagen.

YPHS biedt ons een grotere leszaal, een kleine trainingszaal voor privé begeleiding, twee praktijk ruimtes, twee toiletten, een grote dames kleedkamer, een kleine heren kleedkamer, een  thee/ koffieruimte, en een prachtige tuin met vlonder zodat je met mooi weer ook de lessen buiten kunnen volgen!

In een van de twee praktijk ruimtes zal Anne Marie Mathieu van Studio A-M skincare te vinden zijn.

Hopelijk zullen we ook nog nieuwe collega’s op het gebied van yoga en wellness kunnen verwelkomen, zodat YPHS een gezellige en inspirerende plek zal worden om samen te komen.

Karen en ik zullen onze lessen daar ongeveer volgens hetzelfde rooster blijven geven in de grote lesruimte. Er komen in het nieuwe jaar wel een paar kleine wijzigingen mbt de leskaarten en de tijdsduur van de lessen. Daar hoor je binnenkort meer over.

De laatste details van de bouw worden nu afgerond en het ziet er allemaal prachtig uit! Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Yin Yoga

De meeste CAY lessen worden weer goed bezocht, met uitzondering van de donderdagavond 19:00. Om die reden heb ik besloten om deze les (voorlopig) van het rooster af te halen. Vanaf deze week donderdag 22 oktober, kan je ook in de avond van 19:00 – 20:00, de Yin Yoga lessen van Anke Jabroer volgen.

Wil je meer lezen over Anke en je inschrijven voor de les? Ga dan naar;https://www.momoyoga.com/YogaStudioEngel/lesson/7525583/yin-yoga-60-min-anke-jabroer

Voor het actuele rooster kan je terecht bij https://www.yogastudioengel.nl/lestijden

Ga bewust om met je inschrijving(en): mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan tijdig af. Afmeldingen later dan 8:00 voor de ochtend les of 5 uur voor aanvang voor de avond les zal ik helaas wel moeten verrekenen.

Kerstvakantie 14-12-20 tot 04-01-21 (1 week eerder i.v.m. verhuizing)

Run & Yoga

Omdat er nu meer vraag is naar CAY lessen heb ik ‘Run & Yoga’ workshop nog even uitgesteld. Deze workshop van 4 lessen zal ik in het voorjaar van 2021 weer proberen op te starten als alles weer een beetje ‘normaal’ is. https://www.yogastudioengel.nl/run-yoga

 

Tools voor thuis?

Velen van jullie hebben ondertussen al een witte mat en strip aangeschaft en kunnen de CAY filmpjes nu goed volgen.

Tijdens de onderstaande CAY lessen via maak ik gebruik van de volgende tools: meditatie kussen, yogamat, stripje, rolletje, riempje, hoofdstandbankje met blok voor zittende oefeningen.

De witte matjes en de stripjes zijn via mij, voor een gereduceerde prijs, verkrijgbaar. Anders via de webshop van het Critical Alignment instituut: https://shop.criticalalignment.nl

Of als je bovenstaande tools niet in huis hebt en geen tools wilt aanschaffen, kun je gebruik maken van de volgende vervangende huis-tuin-en-keuken-tools.

Stripje:
Een hoeslaken of 1 of meerdere kussenslopen super stevig oprollen tot een lange dunne rol van van 6 cm breed, 5 cm dik en 50 cm lang. Je kunt deze lange dunne rol bij elkaar houden met een riem of touw eromheen gebonden

Stripje in combinatie met een bovenrugrolletje: neem dan een boek voor onder je hoofd van 5 cm

Rolletje:
Dikke rol: hoeslaken of dekbedovertrek stevig oprollen tot een rol van 12 com dik en ca 50 cm breed

Dunne rol / bovenrugrol: hoeslaken of dekbedovertrek stevig oprollen tot een rol van 10 cm dik en ca 60 cm breed

Riempje:
Een stuk touw, sjaal ed (niet elastisch) van ca 1,5 meterHoofdstandbankje met een blok erboven op:
Kruk of stoel
Als je het niet prettig vindt om buiten of binnenlessen te volgen of (nog) niet prettig om je in een groep te bevinden? Dan kan je altijd nog een beroep doen op mijn opgenomen les video’s. Zolang het lukt zal ik jullie regelmatig blijven voorzien van CAY oefeningen of yoga series:-)
You tube links:

Kijk ‘CAY wk 1. Stripje dubbel: armen, schouders en middenrug (8 min)’ op YouTube

Kijk ‘Toelichting strip video wk 1’ op YouTube

Kijk ‘Wk 1. Dynamische Warming-Up (15 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 2. Dunne rol: onderrug(14 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 2. Ontspannen serie onderrug, heupen en benen (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 3. Dunne rol: Middenrif ademhaling (10 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 3. Dunne rol: Liggende draai oefening vanuit de middenrug (14 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 3. Fly’n dancing dragon (16 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 4. Ontspannende draaiserie voor de bovenrug (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. Stripje dubbel: nek massage (16 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. De nek lift (8 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. De nek lift + draai (10 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 5. Zittende serie voor ontspannen nek en schouders (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wakker worden met Tanja;-) yoga en meditatie gewoon vanuit je bed (18 min)’ op YouTube

Kijk ‘In slaap vallen met Tanja; yoga en meditatie, lekker in je bed (15 min)’ op YouTube

Yoga Mantra met Karen
Een mantra om te verbinden. Voel je vrij om mee te bewegen op een manier die jij prettig vindt.
https://youtu.be/6fOpGhnDSXQ

Week 10. Lesperiode 2

Kijk ‘CAY wk 10. stripje C7 en meditatieve adem oefening’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 11. dikke rol onderrug deel 1 (L1-SI)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 11. dikke rol onderrug deel 2 (L1-SI)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 12. Stabiliseren core L4-L5 en SI’ op YouTube

Kijk ‘Wk 13. Core stability BBB’ op YouTube

Kijk ‘Wk 14. Core stability; Transversus abdominus’ op YouTube

De hoofdstandbankjes en houten achteroverbuigboogjes zijn in aanschaf nogal aan de prijs. Daarom wil ik aan iedereen, die zijn of haar kaart door laat lopen, de mogelijkheid bieden om ook hier gebruik van te maken. Als je wilt dan mag je deze zolang de voorraad strekt en je leskaart nog geldig is, van me lenen.

Ondertussen heb ik hiermee ook al een paar instructie video’s opgenomen. Dus mocht je de behoefte hebben aan een van deze tools of aan andere oefeningen op maat, aarzel dan niet om mij te contacten.

Ik zal jullie via deze weg op de hoogte houden wanneer er meer informatie is over en hoe de lessen hervat worden.

Alle mensen die getroffen worden door de ziekte en alle zorgverleners en anderen in vitale beroepen wens ik veel kracht, wijsheid en liefde toe.

Liefs Tanja

 

Yoga Studio Engel

Locatie: Yoga Studio Schagen

Passage 6

1742 PG Schagen


Tanja Engel

T: 06 373 45 553

E: info@yogastudioengel.nl

W: www.yogastudioengel.nl

Webdesign en realisatie door Studio Soes