Critical Alignment Yoga

Nieuwsbrief 29/03/21

Verlenging Lockdown en Zoom lessen

Het is ondertussen een beetje eentonig nieuws maar helaas, in ieder geval nog tot 20 april, moeten we de deur van onze mooie nieuwe zaal gesloten houden. Hopelijk dient de lente zich snel aan en kunnen we binnenkort al in een klein groepje in de tuin op onze patio aan de gang. Houd hierover je mail en whatsapp goed in de gaten!

Zoals altijd zal ik jullie strippenkaarten weer met extra lockdown tijd verlengen en de lessen waar je voor ingeschreven staat terug boeken op je kaart. Controleer dit weer!

Zoom op You Tube,

Ondanks we niet samen mogen komen probeer ik jullie via verschillende wegen toch bezig te houden. De les videos zijn nog steeds te vinden op You Tube via ‘Yoga Studio Engel’ of onderaan deze nieuwsbrief.
Dus voor diegene die het lastig vinden om op de gezette tijden met de lessen mee te doen, kunnen deze nu ook ik hun eigen tijd blijven volgen.

Ga naar de ‘lestijden’ button voor het actuele Zoom rooster.

Let op! Vanaf dinsdag 26 januari zijn er wat zaken gewijzigd. Vanaf die datum werkt de inschrijving niet meer op donatie basis, maar op 1 van deze 2 manieren:

  • Je kunt je inschrijven met je strippenkaart zoals je altijd gewend bent voor een ‘gewone’ les.
  • Je kunt een losse Zoom les van 10 euro aanschaffen via Momoyoga en deze gebruiken.

 

Als je je inschrijft ontvang je een half uur voor aanvang van de les een mail met een link.

Mocht je deze niet ontvangen (of kwijt zijn) kun je je ook inschrijven via de volgende inlogcodes:

 

ID: 939 873 5538

Wachtwoord: YogaEngel

(deze codes gelden voor alle zoom lessen)

________________________________________

Mocht je een donatie willen doen om de yogastudio te ondersteunen in deze lastige tijd dan ben ik je zeer dankbaar! Dit kan via de Donatie les op Momoyoga of je mag me natuurlijk ook persoonlijk contacten.

 

Hier ook nog wat goed nieuws!

Onze lieve collega Anne Marie van studio AM Schagen mag vanaf 3 maart weer beginnen met haar massage en lichaamsgerichte therapieen. Wil je jezelf even heerlijk laten verwennen en opladen? (en ondertussen een kijkje nemen in ons mooie nieuwe YPHS?), ga dan naar:http:// http://www.studioamschagen.nl

Hoe dan ook, ik zal er ten alle tijden het beste van maken. Hopelijk duurt het ook voor ons nu niet al te lang meer en mogen we jullie snel gaan verwelkomen in ‘YPHS’!

Nog een beetje geduld en veel liefs,

Tanja

 


Verhuist

Onze nieuwe ruimte is aan de Zijperweg 9 en draagt de naam YPHS: Yoga Pilates Health Schagen. https://www.yphs.nl/

YPHS biedt ons een grotere leszaal, een kleine trainingszaal voor privé begeleiding, twee praktijk ruimtes, twee toiletten, een grote dames kleedkamer, een kleine heren kleedkamer, een  thee/ koffieruimte, en een prachtige tuin met vlonder zodat je met mooi weer ook de lessen buiten kunnen volgen!

In een van de twee praktijk ruimtes zal Anne Marie Mathieu van Studio A-M skincare te vinden zijn.

Hopelijk zullen we ook nog nieuwe collega’s op het gebied van yoga en wellness kunnen verwelkomen, zodat YPHS een gezellige en inspirerende plek zal worden om samen te komen.

 

Wijziging lestijden

Ook al duurt het nu weer even, toch wil ik alvast wat nieuwtjes delen met betrekking tot het rooster en strippenkaarten in het nieuwe jaar. Je vindt hieronder alles op een rijtje:

Roosterwijzigingen. Het rooster blijft grotendeels hetzelfde, behalve dat in het nieuwe jaar alle lessen een tijdsduur krijgen van 75 minuten. Dat betekend dan wel dat er een aantal lestijden zullen verschuiven.

De Yin Yoga lessen op dinsdagochtend en donderdagavond en de eerste avond lessen starten op dezelfde tijd maar duren  in het vervolg 15 minuten langer. Hierdoor starten de 2de avond lessen een kwartiertje laten dus om 20:30 ipv 20:15.

De starters/ 50+ lessen op de woensdag en vrijdagochtend starten een kwartier eerder om 10:30. Verder zal er, net als voor de Corona maatregelen, ook op donderdagochtend weer een CAY les zijn. Deze les start om 11.00 en duurt tot 12.15. Controleer goed het nieuwe rooster en je inschrijving!.

Wil je meer lezen over de YinYoga lessen van Anke en je inschrijven voor de les? Ga dan naar;https://www.momoyoga.com/YogaStudioEngel/lesson/7525583/yin-yoga-60-min-anke-jabroer

Voor het actuele rooster kan je terecht bij https://www.yogastudioengel.nl/lestijden

Prijs strippenkaart

Vanaf 1 januari wordt de prijs van de strippenkaart aangepast. Dan is er alleen nog maar sprake van een 75 minuten kaart, ongeacht of je een beginner of wat meer gevorderde les komt volgen. De prijs van een strippenkaart van 10×75 minuten wordt 110,00 euro.

De nu nog lopende 60 minuten kaarten kunnen in het nieuwe jaar gewoon nog worden opgemaakt tijdens een 75 minuten les. Deze kaarten zijn nu nog beschikbaar dus als je al zeker weet dat je in het nieuwe jaar les wilt blijven volgen? Dan kun je als actief lid in december nog voor de oude prijs een 60 minuten strippenkaart aankopen, ongeacht of deze in het nieuwe jaar start. Bel of mail me gerust als je hier vragen over hebt.

Ga bewust om met je inschrijving(en): mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan tijdig af. Afmeldingen later dan 8:00 voor de ochtend les of 5 uur voor aanvang voor de avond les zal ik helaas wel moeten verrekenen.

Dit was het voor nu. Ik hoop dat jullie ondanks alles toch nog volop zullen genieten van de feestdagen en dat we elkaar in het nieuwe jaar weer gezond en gelukkig mogen begroeten

Liefs Tanja

Kerstvakantie 14-12-20 tot 04-01-21 (1 week eerder i.v.m. verhuizing)

Run & Yoga

Omdat er nu meer vraag is naar CAY lessen heb ik ‘Run & Yoga’ workshop nog even uitgesteld. Deze workshop van 4 lessen zal ik in het voorjaar van 2021 weer proberen op te starten als alles weer een beetje ‘normaal’ is. https://www.yogastudioengel.nl/run-yoga

 

Tools voor thuis?

Velen van jullie hebben ondertussen al een witte mat en strip aangeschaft en kunnen de CAY filmpjes nu goed volgen.

Tijdens de onderstaande CAY lessen via maak ik gebruik van de volgende tools: meditatie kussen, yogamat, stripje, rolletje, riempje, hoofdstandbankje met blok voor zittende oefeningen.

De witte matjes en de stripjes zijn via mij, voor een gereduceerde prijs, verkrijgbaar. Anders via de webshop van het Critical Alignment instituut: https://shop.criticalalignment.nl

Of als je bovenstaande tools niet in huis hebt en geen tools wilt aanschaffen, kun je gebruik maken van de volgende vervangende huis-tuin-en-keuken-tools.

Stripje:
Een hoeslaken of 1 of meerdere kussenslopen super stevig oprollen tot een lange dunne rol van van 6 cm breed, 5 cm dik en 50 cm lang. Je kunt deze lange dunne rol bij elkaar houden met een riem of touw eromheen gebonden

Stripje in combinatie met een bovenrugrolletje: neem dan een boek voor onder je hoofd van 5 cm

Rolletje:
Dikke rol: hoeslaken of dekbedovertrek stevig oprollen tot een rol van 12 com dik en ca 50 cm breed

Dunne rol / bovenrugrol: hoeslaken of dekbedovertrek stevig oprollen tot een rol van 10 cm dik en ca 60 cm breed

Riempje:
Een stuk touw, sjaal ed (niet elastisch) van ca 1,5 meterHoofdstandbankje met een blok erboven op:
Kruk of stoel
Als je het niet prettig vindt om buiten of binnenlessen te volgen of (nog) niet prettig om je in een groep te bevinden? Dan kan je altijd nog een beroep doen op mijn opgenomen les video’s. Zolang het lukt zal ik jullie regelmatig blijven voorzien van CAY oefeningen of yoga series:-)
You tube links:

Kijk ‘CAY wk 1. Stripje dubbel: armen, schouders en middenrug (8 min)’ op YouTube

Kijk ‘Toelichting strip video wk 1’ op YouTube

Kijk ‘Wk 1. Dynamische Warming-Up (15 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 2. Dunne rol: onderrug(14 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 2. Ontspannen serie onderrug, heupen en benen (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 3. Dunne rol: Middenrif ademhaling (10 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 3. Dunne rol: Liggende draai oefening vanuit de middenrug (14 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 3. Fly’n dancing dragon (16 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 4. Ontspannende draaiserie voor de bovenrug (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. Stripje dubbel: nek massage (16 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. De nek lift (8 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. De nek lift + draai (10 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 5. Zittende serie voor ontspannen nek en schouders (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wakker worden met Tanja;-) yoga en meditatie gewoon vanuit je bed (18 min)’ op YouTube

Kijk ‘In slaap vallen met Tanja; yoga en meditatie, lekker in je bed (15 min)’ op YouTube

Yoga Mantra met Karen
Een mantra om te verbinden. Voel je vrij om mee te bewegen op een manier die jij prettig vindt.
https://youtu.be/6fOpGhnDSXQ

Week 10. Lesperiode 2

Kijk ‘CAY wk 10. stripje C7 en meditatieve adem oefening’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 11. dikke rol onderrug deel 1 (L1-SI)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 11. dikke rol onderrug deel 2 (L1-SI)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 12. Stabiliseren core L4-L5 en SI’ op YouTube

Kijk ‘Wk 13. Core stability BBB’ op YouTube

Kijk ‘Wk 14. Core stability; Transversus abdominus’ op YouTube

Kijk ‘1A. Warming, wake-up yoga flow (15min)’ op YouTube

Kijk ‘1B. Warming wake-up yoga flow (14 min)’ op YouTube

Kijk ‘2. Core; 1 & 2’ op YouTube

Kijk ‘3A. Heupopeners/ gemiddeld’ op YouTube

Kijk ‘3B. Heupopeners/ beginners’ op YouTube

 

De hoofdstandbankjes en houten achteroverbuigboogjes zijn in aanschaf nogal aan de prijs. Daarom wil ik aan iedereen, die zijn of haar kaart door laat lopen, de mogelijkheid bieden om ook hier gebruik van te maken. Als je wilt dan mag je deze zolang de voorraad strekt en je leskaart nog geldig is, van me lenen.

Ondertussen heb ik hiermee ook al een paar instructie video’s opgenomen. Dus mocht je de behoefte hebben aan een van deze tools of aan andere oefeningen op maat, aarzel dan niet om mij te contacten.

Ik zal jullie via deze weg op de hoogte houden wanneer er meer informatie is over en hoe de lessen hervat worden.

Alle mensen die getroffen worden door de ziekte en alle zorgverleners en anderen in vitale beroepen wens ik veel kracht, wijsheid en liefde toe.

Liefs Tanja

 

Yoga Studio Engel

Locatie: Yoga Studio Schagen

Zijperweg 9

1742 NE Schagen


Tanja Engel

T: 06 373 45 553

E: info@yogastudioengel.nl

W: www.yogastudioengel.nl

Webdesign en realisatie door Studio Soes