Critical Alignment Yoga

Nieuwsbrief 30/05

Buitenlessen zomer 2020

Het is alweer eind mei en gelukkig worden de maatregelen steeds meer versoepeld. Zo is bekend gemaakt dat wij (hoogstwaarschijnlijk) vanaf 1 juli ook weer binnen mogen starten. Hoe dat vorm krijgt horen jullie tzt nog van me.

Zo heb ik ook weer een nieuwe editie ‘Run & Yoga’ op de agenda staan. Deze workshop van 4 lessen zal deze keer op de vrijdagochtend plaatsvinden. Wil je werken aan je technieck zodat je efficienter en vooral met meer plezier  kan leren hardlopen? Geef je dan op snel op!

Meer informatie: https://www.yogastudioengel.nl/run-yoga

De ‘Mindful Walk & Yoga’lessen lessen vinden wekelijks plaats op verschillende routes in en om de mooie groene omgeving van de Waldervaart. Maar vanaf volgende week heb ik voor de yoga flow lessen nog een locatie erbij. We hebben de afgelopen 2 weken al mogen genieten van de gastvrijheid van Ron en Jennet op Westfriesedijk 4, maar we zijn nu ook welkom op het mooie landgoed van Jan en Jet op Westfriesedijk 2. Ja je leest het goed, heel toevallig zijn beide locaties op de Westfriesedijk;-)

Zowel bij Jan als bij Jennet is het een fijne plek dus daarom gaan heb ik de aankomende week op beide locaties lessen gepland.

Hou dus goed in de gaten dat als je een les hebt geboekt, op welk adres het precies is. Westfriesedijk 4 Yoga bij Jennet of Westfriesedijk 2 Yoga bij Jan.

Misschien vindt je het ook leuk om te weten dat Jet, de vrouw van een leuke creative dame is die hier samen met Jan een hele bijzondere plek heeft gecreeërd. Deze mooie  plek zal niet alleen dienen voor een yogales maar biedt ook de mogelijkheid om lekker na te genieten van de sfeervolle omgeving, bij de gezellig Pipowagen met een lekkere kop koffie of thee.

Heb je deze zomer nog geen vakantieplannen maar wil je toch de beleving en sfeer proeven van het uit en vrij zijn in eigen land? Dan kom je hier zeker aan je trekken!
Kijk voor meer informatie op https://effezitte.wordpress.com/

Als je hebt aangegeven dat je kaart mocht doorlopen, dan zal inmiddels je kaart wel bijna verlopen zijn en kun je een nieuwe aanschaffen. Heb je aangegeven dat je je kaart wilde bevriezen (of heb je niets aangegeven), dan zal ik je kaart weer activeren en het aantal lessen en weken dat je nog tegoed had voor de stop weer op de kaart zetten. Controleer goed of dit klopt!

Je kunt voor deze lessen natuurlijk je strippenkaart gebruiken en je inschrijven via het Momorooster of via de mail of app. Het maximum aantal deelnemers voor de buiten yogalessen is 8 en bij de wandellessen 10.

De Mindfull walk & yogalessen gaat in principe altijd door, ook bij iets minder prettig weer. Draag bij de wandelingen ook warme kleren, trek goed zittende sneakers of wandelschoenen aan en denk bij nat weer aan een regenjas of paraplu .

Voor de buiten yoga lessen op de Westfriesedijk neem je je eigen materialen mee, dus matje, handdoek en eventuele dekens en kussens: alles moet je zelf mee nemen!

Belangrijk! De situatie is nu natuurlijk heel anders dan toen we les volgden in de yogazaal, dus: voordat je naar de les komt, lees goed het protocol dat van toepassing is op het veilig en verantwoordelijk volgen van de lessen!

Ga bewust om met je inschrijving(en): mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan tijdig af. Afmeldingen later dan 8:00 voor de ochtend les of 5 uur voor aanvang voor de avond les zal ik helaas wel moeten verrekenen.

Als je het niet prettig vindt om buitenlessen te volgen of (nog) niet prettig om je in een groep te bevinden? Dan kan je altijd nog een beroep doen op mijn opgenomen les video’s. Zolang het lukt zal ik jullie wekelijks blijven voorzien van CAY oefeningen. Deze kunnen tevens ook als voor- of na- oefening voor een buitenles worden geadviseerd.

Heb je op dit moment geen lopende kaart maar je wilt mijn studiootje toch steunen dan ben ik je zeer dankbaar!
In dat geval kan een bijdrage doneren naar NL28 TRIO 0379 4869 11  t.n.v.Tanja Engel, onder vermelding van DYTY (Donatie You Tube Yoga)

Tools voor thuis?

Velen van jullie hebben ondertussen al een witte mat en strip aangeschaft en kunnen de CAY filmpjes nu goed volgen.

Tijdens de onderstaande CAY lessen via maak ik gebruik van de volgende tools: meditatie kussen, yogamat, stripje, rolletje, riempje, hoofdstandbankje met blok voor zittende oefeningen.

De witte matjes en de stripjes zijn voor een gereduceerde prijs via mij verkrijgbaar of anders via de webshop van het Critical Alignment instituut: https://shop.criticalalignment.nl

Of als je bovenstaande tools niet in huis hebt en geen tools wilt aanschaffen, kun je gebruik maken van de volgende vervangende huis-tuin-en-keuken-tools.

Stripje:
Een hoeslaken of 1 of meerdere kussenslopen super stevig oprollen tot een lange dunne rol van van 6 cm breed, 5 cm dik en 50 cm lang. Je kunt deze lange dunne rol bij elkaar houden met een riem of touw eromheen gebonden

Stripje in combinatie met een bovenrugrolletje: neem dan een boek voor onder je hoofd van 5 cm

Rolletje:
Dikke rol: hoeslaken of dekbedovertrek stevig oprollen tot een rol van 12 com dik en ca 50 cm breed

Dunne rol / bovenrugrol: hoeslaken of dekbedovertrek stevig oprollen tot een rol van 10 cm dik en ca 60 cm breed

Riempje:
Een stuk touw, sjaal ed (niet elastisch) van ca 1,5 meterHoofdstandbankje met een blok erboven op:
Kruk of stoel
You tube links:

Kijk ‘CAY wk 1. Stripje dubbel: armen, schouders en middenrug (8 min)’ op YouTube

Kijk ‘Toelichting strip video wk 1’ op YouTube

Kijk ‘Wk 1. Dynamische Warming-Up (15 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 2. Dunne rol: onderrug(14 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 2. Ontspannen serie onderrug, heupen en benen (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 3. Dunne rol: Middenrif ademhaling (10 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 3. Dunne rol: Liggende draai oefening vanuit de middenrug (14 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 3. Fly’n dancing dragon (16 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 4. Ontspannende draaiserie voor de bovenrug (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. Stripje dubbel: nek massage (16 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. De nek lift (8 min)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 4. De nek lift + draai (10 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wk 5. Zittende serie voor ontspannen nek en schouders (20 min)’ op YouTube

Kijk ‘Wakker worden met Tanja;-) yoga en meditatie gewoon vanuit je bed (18 min)’ op YouTube

Kijk ‘In slaap vallen met Tanja; yoga en meditatie, lekker in je bed (15 min)’ op YouTube

Yoga Mantra met Karen
Een mantra om te verbinden. Voel je vrij om mee te bewegen op een manier die jij prettig vindt.
https://youtu.be/6fOpGhnDSXQ

Week 10. Lesperiode 2

Kijk ‘CAY wk 10. stripje C7 en meditatieve adem oefening’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 11. dikke rol onderrug deel 1 (L1-SI)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 11. dikke rol onderrug deel 2 (L1-SI)’ op YouTube

Kijk ‘CAY wk 12. Stabiliseren core L4-L5 en SI’ op YouTube

De hoofdstandbankjes en houten achteroverbuigboogjes zijn in aanschaf nogal aan de prijs. Daarom wil ik aan iedereen, die zijn of haar kaart door laat lopen, de mogelijkheid bieden om ook hier gebruik van te maken. Als je wilt dan mag je deze zolang de voorraad strekt en je leskaart nog geldig is, van me lenen.

Ondertussen heb ik hiermee ook al een paar instructie video’s opgenomen. Dus mocht je de behoefte hebben aan een van deze tools of aan andere oefeningen op maat, aarzel dan niet om mij te contacten.

Ik zal jullie via deze weg op de hoogte houden wanneer er meer informatie is over en hoe de lessen hervat worden.

Alle mensen die getroffen worden door de ziekte en alle zorgverleners en anderen in vitale beroepen wens ik veel kracht, wijsheid en liefde toe.

Liefs Tanja

 

Yoga Studio Engel

Locatie: Yoga Studio Schagen

Passage 6

1742 PG Schagen


Tanja Engel

T: 06 373 45 553

E: info@yogastudioengel.nl

W: www.yogastudioengel.nl

Webdesign en realisatie door Studio Soes