Critical Alignment Yoga

Mindfull Walk & Yoga

 

In 2012 ben ik naast de ‘Critical Alignment Yoga’ ook gestart met de workshop’s ‘Run & Yoga’.

Met mijn passie voor beweging vind ik het vooral ook heerlijk om bezig te zijn in de buitenlucht. Zo heeft in de zomer van 2019 een Mindfulness workshop mij weer enorm geïnspireerd.

Aangezien er altijd wel nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent bewegingsdisciplines en therapieën, heb ik mij hier verder in verdiept. Al een tijdje speelt bij mij de gedachte om naast de Run & Yoga ook lessen te ontwikkelen waarin wandelen samenkomt met yoga.

In de jaren dat ik lesgeef is het me opgevallen dat het steeds vaker voorkomt dat leerlingen die kampen met lichamelijke klachten en daarvoor bij een specialist of bewegingstherapeut in behandeling zijn vaak het stukje mentale begeleiding missen. Terwijl juist dat mentale aspect, deze gedachten en bewegingen van je geest, daar een groot aandeel in heeft.

Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 75 procent van alle bezoeken aan de huisarts stress-gerelateerd is. De meeste mensen laten zich leiden door gebeurtenissen en de manier waarop ze daarmee omgaan is de oorzaak van stress

Met de Mindfull Walk & Yoga lessen wil ik ook dit stukje aan het licht brengen. Wandelen in de buitenlucht met bepaalde ademhalingsoefeningen, aandachtiger leren lopen en mediteren en dat afgewisseld en gecombineerd en met yoga en heerlijke oefeningen uit de oosterse bewegingsleer zoals, Tai chi, Qigong.

Door middel van een bepaalde concentratie, oefeningen met praktische adviezen kan je het voor jezelf vorm geven om dit, met kleine wekelijkse opdrachten, in je dagelijkse leven toe te passen en het zo ook makkelijker vol te houden.

Vergroot je belevingsvermogen en durf weer écht te voelen, vind voor jezelf een manier om oude patronen te doorbreken en nieuwe inzichten te vormen die zo verrijkend zijn zodat je weer wat veerkrachtiger in het leven komt te staan. Een leven waarin je je minder zal laten leiden door externe omstandigheden en gebeurtenissen. Een leven waarin je volop kan genieten van alles wat er is en eigenlijk altijd al is geweest….

Afhankelijk van de schooldagen en oppas mogelijk heden voor mijn kinderen zullen er wekelijks lessen worden gepland. Dit is dus geen vastgestelde rooster!

Rooster week 21 t/m week 22
Maandagochtend 18 en 25 mei: 09:30- 10:30

https://www.momoyoga.com/admin/lesson/6249578

Woensdagochtend 20 en 27 mei: 10:30- 11:30

https://www.momoyoga.com/admin/lesson/6259823

Meld je hier gelijk aan, want vol = vol!!

Yoga Studio Engel

Locatie: Yoga Studio Schagen

Zijperweg 9

1742 NE Schagen


Tanja Engel

T: 06 373 45 553

E: info@yogastudioengel.nl

W: www.yogastudioengel.nl

Webdesign en realisatie door Studio Soes